0898 592 393, 0988 365 200 office@mnovakova21.com

Йонна технология

Йонна технология

Едно скорошно технологично откритие на японските учени - йонна терапия, се използва широко в Япония и Корея, като един от основните елементи на здравословния начин на живот. Например, в Япония йонна технология се използва широко за подобряване на съня. Йонната технология Comfort се основава на този принцип.

Отрицателните йони се произвеждат естествено в околната среда чрез енергийни природни явления като водопад, сърф, мълния, тъй като те са формирани в резултат на статичното електричество. След порой с гръмотевици и светкавици ние чувстваме, че въздухът е по-чист и по-свеж. Това се случва, защото молекулите във въздуха под въздействието на мълния освобождават значително количество отрицателно заредени йони.

Отрицателно заредените йони (аниони) допринасят не само за синтеза и да се запазят витамините в човешкото тяло, но също активират физиологичните процеси, които имат много голямо влияние върху живота на човека и на други организми. Ето защо те се наричат ​​"въздушни витамини". В допълнение, въздушни аниони допринасят за увеличаването на човешкото дълголетие, за което са получили друго име: "Елементи на дълголетието".

В резултат на многобройни проучвания е установено, че използването на отрицателни йони е ефективен метод за унищожаване на болестотворни микроорганизми и пречистване на въздуха. Принципът на действие се състои главно в това, че по време на взаимодействието на отрицателни йони с бактерии в структурата на бактериалната клетка настъпват изменения или енергийни трансформации, които водят до унищожаване на бактериите.

Отрицателно заредените йони увеличават съдържанието на кислород в кръвта, способстват за неговото транспортиране и използването му от организма. Тяхното действие стимулира обмяната на веществата, повишава имунитета, регулира физиологичните функции на организма. Положителните йони имат обратен ефект, което води до умора.

Йонна технология е вградена в продукти, като система за пречистване и йонизация на въздуха KenkoAir, завивки KenkoDream, магнитен диск Powerchip, колекция спортни бижута, гривни, медальони и други.

Вие не можете да променяте външния въздух. Но вие можете да контролирате качеството на въздуха, който дишате във вашия дом!!!

Съвременният човек прекарва средно 90% от времето си на закрито. Препоръките на лекарите се свеждат главно до поддържане на чистота на мястото на обитаване: храна, вода, въздух. Вода и храна човек консумира около 3 килограма на ден, но въздух - повече от 20 килограма. Според различни оценки, вдишаният въздух е не по-малко от половината от замърсяванията, които получаваме.
Въздухът по градските улици е силно "разреден" от промишлените емисии, автомобилните ауспуси, както и от друга техника, просто прах, съдържащ почти всички елементи от Менделеевата таблица в различни химични съединения. Има и алергени от растителен произход: цветен прашец, топола пух и т.н.
В нашите домове, офиси и институции към градския въздух се добавят още битови източници на замърсяване. Според експертите на Световната здравна организация (СЗO), замърсяването на въздуха в жилищните райони е опасен рисков фактор за здравето на човека. Въздухът е 4-6 пъти по-мръсен, отколкото на открито и 8-10 пъти по-токсичен.

Прекомерното излагане на високо съдържание на химикали във въздуха влияе неблагоприятно на здравето и благосъстоянието, което води до умора и намалена концентрация. Много химикали (фенол, формалдехид, въглеводороди и т.н.) са мощни канцерогени.
И за съжаление, ако ние не може да повлияем съществено на околната среда в световен мащаб, то може да повлияем значително на околната среда в домовете си, като контролираме замърсяващите фактори и отстраняването им.
 На всеки е познато необикновеното усещане за "лекота" в слънчева утрин в гората:
това, което ние наричаме "свеж" въздух. Научни изследвания потвърждават, че усещанията не ни заблуждават. Този въздух, който ние наричаме "свеж", се явява и максимално полезен за здравето.

Насладете се на чист, свеж въздух във вашия дом!

Системата за пречистване и йонизация на въздуха KenkoAir дава на всеки възможност, без да излиза от помещението да диша свеж въздух, който дава силите и енергията, способстващи за включване на естествените процеси на самовъзстановяване на организма.
Това е единствената система, която съчетава няколко предимства:

Професионално многоетапно филтриране на въздуха:
• Формиране на отрицателни йони - въздухът е свеж, както в гората;
• Патентована технология за почистване и йонизация на въздуха, без отделяне на озон, за разлика от други пречистватели на въздуха, които произвеждат този токсичен продукт;
• Индикатор за качеството на въздуха и автоматичния режим на работа, помагат да се следи чистотата на въздуха;
• Уникална "зелена" технология, лесен за употреба.