0898 592 393, 0988 365 200 office@mnovakova21.com

Инфрачервена технология

Инфрачервена технологияТехнологията на ИЧ - въздействие е уникално изобретение.

Същността на тази технология се състои в това, че се използват вещества, които поглъщат /абсорбират/ енергията, освободена от различни източници: слънце, тялото, от температурата на въздуха и други, а след това тази енергия се връща под формата на преобразувана енергия от инфрачервената част на спектъра. ИЧ-та енергия често се нарича "дължина на вълната на живота", тя е неразделна част от всички живи същества.

В представяните продуктите, инфрачервената технология се осъществява с помощта на специални керамични нишки, т.нар инфрачервени влакна.


Сравнете ИЧ-
та технология с конвенционален топло изолиращ материал. Стандартните одеяла губят топлина при ниска температура на въздуха или прегряват при повишена температура на въздуха. В контраст с това, инфрачервените влакна постоянно абсорбират енергията от околната среда и я връщат под формата на топлина. При топло време ИЧ-те влакна достигат максимума на количеството абсорбирана енергия, като излишната топлина се губи през материала. По този начин, инфрачервената технология създава естествен комфорт през цялата година!

Значителна част от излъчената слънчева енергия влиза в ИЧ-та част от спектъра на слънцето. Сред тези инфрачервени лъчи, лъчите с дължина на вълната от 4-14 микрона са най-безопасни и най-полезни.

ИЧ-та технология на въздействие е вградена в продукти като завивки KenkoDream, маска за сън Sleep Mask Kenko, стелки KenkoStrides, магнитна пластина KenkoFlex, магнитен диск Powerchip, седалка KenkoSeat, постелка Kenko PetPad, колекция спортни бижута, гривни, висулки и други.